От информационния бюлетин ОДМВР-Ловеч на 9 септември 2022 г.

СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ на 8 септември и последвала проверка в частен дом в гр. Априлци служители на РУ – Троян, са иззели 5,6 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. На 43-годишния собственик на имота е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове, а по случая е образувана преписка и работа продължават служителите на РУ - Троян.

В ХОДА НА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ за подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, проведена на 8 септември, служители от районните поделения на МВР в Ябланица, Тетевен, Ловеч и Угърчин са извършили проверка на общо 242 лица и 206 МПС като за установени нарушения са съставили 14 акта и 52 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ на пътя от с. Петревене към с. Беленци 29-годишен неправоспособен водач от с. Беленци е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в задната част на паркиран отляво на пътното платно товарен автомобил "Мерцедес" 308Д. При инцидента, станал на 8 септември около 11:00 часа, е пострадал 22-годишен мъж от с. Николаево, който е пътувал в лекия автомобил. Пострадалият е откаран за наблюдение в ловешката болница, а водачът е тестван за алкохол като пробата, извършена с техническо средство, е отчела 0.66 промила алкохол в издишания въздух. Справка е показала, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Луковит, и работата по случая продължава.

41-ГОДИШЕН ОТ КНЕЖА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 8 септември около 03:40 часа при управление на лек автомобил на ул. «Хан Кубрат» в района на хотел «Лиани» е спрян за полицейска проверка и при тестване с дрегер за наличие на алкохол пробата е отчела 1.41 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо произоводство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"