От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 6 март 2023 г.

В РУ - ТРОЯН Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ, че на 4 март в гр. Априлци в местността "Гръстовци" е открит мъртъв елен, по чийто труп има наличие на входно-изходна рана. На място е извършен оглед и причините за смъртта на животното са в процес на изясняване, като предстои назначаване на ветеринаро-медицинска експертиза. В РУ – Троян, е образувано досъдебно производство по чл.237 ал.1 от Наказателния кодекс.

В РУ - УГЪРЧИН Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ, че от частен дом в с. Лесидрен за периода от началото на м. февруари до 2 март са отнети множество вещи и предмети за дома и бита. По случая е образувано досъдебно производство и служителите на РУ – Угърчин, продължават работа.

22-ГОДИШЕН ОТ С. КЪКРИНА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 4 март около 23:40 часа при управление на лек автомобил в Ловеч е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, направена с техническо средство, е отчела наличие на амфетамин. На водача е издаден талон за медицинско изследване на кръвта, съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и в РУ - Ловеч е образувана преписка.

31-ГОДИШЕН ОТ С. ГАЛАТА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 5 март около 09:30 часа, в хода на процесуално-следствени действия и направен личен обиск на лицето, е установено, че държи в дрехите си 0.32 грама метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Тетевен, продължават работа.

НА 4 МАРТ В РУ – ЛУКОВИТ, е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 22-годишен мъж от града, който е установен да управлява лек автомобил в Луковит след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.33 промила.

65-ГОДИШЕН ОТ ТОРОС Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 3 март около 15:30 часа е проникнал в частен дом в селото и чрез използване на заплахи е отнел сумата от 30 лева от 80-годишната обитателка на имота. До задържането се е стигнало след навременно получен сигнал и проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на РУ - Луковит, а взетата сума е върната на потърпевшата. Задържаното лице е криминално проявено и осъждано, а след изтичане на полицейското задържане е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Ловеч.

НА 2 МАРТ, СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ и проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ – Тетевен, са установили 40-годишен от с. Асеновци като извършител на кражба на къртач от къща в с. Български извор. Вещта, обект на кражба, е намерена и иззета по надлежния ред, а по случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство.

НА 2 МАРТ, СЛУЖИТЕЛИ НА РУ – ТЕТЕВЕН, при обход в с. Гложене са установили 42-годишен мъж от селото в момент на извършване на кражба на улуци, метална обшивка за комин, пералня, 8 метра меден проводник и множество различни по вид метални предмети. Лицето е задържано за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производство.

СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Тетевен, 31-годишен жител на с. Галата е установен като извършител на кражба на детски велосипед, 40 броя фибран с размер 125/60/2 и 24 бр. стиропор с размери 100/50/8 от строящ се обект в с. Галата. Отнетите вещи са намерени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

ЗА ТРИТЕ ПОЧИВНИ ДНИ (3-5 МАРТ) на територията на област Ловеч са регистрирани три пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 4 човека. За същия период от време служителите на районните управления в Тетевен и Угърчин са провели специализирана операция по пътна безопасност, в рамките на която са извършили проверка на общо 50 лица и 45 МПС, като за установени нарушения са съставили три акта и 8 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"