От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 10 юли 2023 г.

54-ГОДИШЕН ОТ С. ДЕБНЕВО Е ЗАДЪРЖАН на 7 юли в РУ – Троян, за срок до 24 часа, след като при получен сигнал и последвали процесуално-следствени действия лицето е показало мястото, където съхранява чувал с поставени в него пневматична пушка, преработена за стрелба с малокалибрени патрони. Оръжието е незаконно притежавано. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО на 8 юли в РУ – Ловеч, и се разследват причините за възникнал пожар в апартамент в жилищен блок в ж.к. «Младост», при който е пострадал 70-годишен обитател на имота. Мъжът е откаран за лечение в болнично заведение с опасност за живота. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.

НА 9 ЮЛИ ОКОЛО 09:30 ЧАСА НА ПП I-3 в землището на гр. Ябланица 20-годишен от Плевен при управление на лек автомобил и извършване на маневра изпреварване на влекач с прикачено полуремарке се е ударил в страничната част на влекача. Вследствие на удара лекият автомобил навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в предната част на движещия се в посока Русе друг товарен автомобил-влекач с прикачено полуремарке, след което се установява перпендикулярно на пътното платно. В резултат на пътното произшествие е пострадал водачът от Плевен, който е откаран за лечение в болнично заведение с травма на главата и гърдите. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а по случая в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство и се установяват причините за пътното произшествие.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани още 3 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали общо двама участници в движението и са нанесени материални щети по превозните средства.

28-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Ловеч, след като на 7 юли в ж.к. «Червен бряг» лицето е спряно за полицейска проверка, в хода на която е установено, че в чанта на кръста си държи високорискови наркотични вещества с бруто тегло 32 грама. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на "метамфетамин". По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство  по чл.354а, ал.3 предл. 2, т.1 от Наказателния кодекс.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"