Троянски криминалисти разкриха телефонна измама

Криминалисти от РУ – Троян, със съдействието на служители от ОДМВР – Русе, за броени дни разкриха телефонна измама на крупна стойност, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Ловеч.

Семейство от Троян - мъж на 68 и жена на 64 години са въведени в заблуда по познатата схема „оказване на съдействие на МВР“. На 9 юли в интервала от 15.00 до 19.00 часа двамата чрез телефонни обаждания от непознати, представящи се за полицаи, са измамени на обща стойност 48 000 лева, като са предоставили пари в различни валути и около 200 грама златни накити.

На 11 юли след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Троян, е задържан 22-годишен от Троян, криминално проявен и осъждан. В хода на последвалите процесуално-следствени действия от жилище, обитавано от лицето са иззети вещи и предмети, имащи отношение към действията му в качество на «муле».

На 12 юли със съдействието на криминалисти от ОДМВР – Русе, е задържан криминално проявен и осъждан 32-годишен мъж от Русе. При последвалите процесуално-следствени действия в жилище обитавано от русенеца са открити и иззети 3 СИМ карти, 10 мобилни телефона, 44 импулсни карти и компютърна конфигурация. Мъжът доброволно е предал паричната сума и златните накити, отнети от троянското семейство.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. В РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и се установява съпричастността на двамата към извършени на 9 юли други 3 телефонни измами на територията на община Троян.

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"