От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 3 август 2023 г.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО В РУ-ТРОЯН на 2 август след получен сигнал, че около 14:00 часа метална порта на частен дом в с. Орешак е била залята с непозната течност с мирис на бензин. Работата по случая продължава.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР В ЧАСТЕН ДОМ В С. КАЗАЧЕВО, обитаван от 72-годишен мъж, е получен в РСПБЗН – Ловеч, на 2 август около 19:00 часа. Незабавно към адреса са изпратени екипи на пожарна и полиция и е извършен оглед, при който в двуетажна пристройка към къщата е открито тяло на мъж. По данни на хора, подали сигнала, преди да възникне пожарът се е чул силен тътен. Огънят е унищожил вътрешността на двуетажната тухлена пристройка и покрива. По случая е образувано досъдебно производство и са назначени експертизи. Работата по изясняване на причините за произшествието продължава РУ – Ловеч, под ръководството на прокуратурата в Ловеч.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ-ЯБЛАНИЦА СА ИЗЗЕЛИ 89 НАСАЖДЕНИЯ и над 500 грама суха зелена тревиста маса-канабис от имот в с. Малък извор. На 2 август служители на РУ – Ябланица, и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – Ловеч, са извършили проверка на адрес в с. Малък извор, като в момент на обработване на растенията на място са установени трима мъже на възраст 22, 33 и 43 години. При извършения оглед и в хода на последвалите процесуално-следствени действия от къщата е иззета суха зелена тревиста маса, която при полеви тест е реагирала на канабис, с общо бруто тегло 556,32 грама. Иззети са също множестово торове и препарати, както и части за поливна система, използвани при отглеждането на растенията. В други два имота в селото са открити и иззети общо 89 стръка растения от рода на конопа. По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратурата - Ловеч. Тримата са задържани за срок до 24 часа в РУ - Ябланица, а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за срок от 72 часа с цел внасяне на мярка «задържане под стража».

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"