От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 14 август 2023 г.

ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА ЛОВНИЯ СЕЗОН на местен прелетен дребен дивеч на 12 август, служители на РУ – Троян, и РДГ – Ловеч, са извършили проверка на ловно-рибарски дружини в Дебнево и Врабево. Общо 25 участници в ловния излет са проверени според изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ), Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД) и Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча (ППЗЛОД), като нарушения не са констатирани.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО ШИРОКООБХВАТНИЯ МЕТОД с цел подобряване на пътната обстановка в региона е проведена на територията на област Ловеч на 11 август. Полицейските служители са извършили проверка на общо 163 МПС и 200 лица, като за установени нарушения са съставили 18 акта и 33 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 9 електронни фиша.

ДВЕ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, при които леко ранени са двама човека и са нанесени материални щети по превозните средства, са регистрирани през почивните дни на територията на Ловешка област.

46-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Ловеч, след като на 12 август около 02.30 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Съйко Съев» в града след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила и без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.

28-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ - ТЕТЕВЕН, след като на 11 август в дом, обитаван от лицето в с. Градежница, на различни места в имота са открити различни по вид и количество наркотични вещества, които след направени полеви тестове са реагирали на кетамин, метамфетамин и канабис. Установени са и различни по вид вещи и предмети използвани за преработка и производство на наркотични вещества и техните аналози. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство по чл. 354а ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"