От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 октомври 2023 г.

СИГНАЛ ЗА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ, съхранявано в имот в с. Орешак, обитаван от 36-годишен мъж, е получен на 10 октомври в хода на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, провеждаща се на територията, обслужвана от РУ - Троян. При последвалите процесуално-следствени действия и извършено претърсване и изземване на споменатия адрес са открити 21 ловни патрона - калибър 12, и едноцевна ловна пушка. Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР, а по случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ на пътя между Тетевен и с. Гложене на 10 октомври около 15:40 часа 68-годишна жена е загубила контрол над превозното средство, напуснала е пътното платно и се е ударила в еластична ограда, след което превозното средство се е преобърнало на пътното платно. Жената е откарана за преглед във Филиал за спешна медицинска помощ -Тетевен, където е прегледана и освободена за домашно лечение. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

44-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Угърчин, след като на 10 октомври при получен сигнал и последвало претърсване в имот, обитаван от него в с. Кирчево, полицаи са открили наркотични вещества и прекурсори. От различни места в имота и в различни опаковки са иззети: бяло кристалообразно вещество, което след извършен полеви тест е реагирало на метамфетамин, с общо бруто тегло 0.025 кг и суха зелена тревиста маса - канабис с тегло 0,010 кг. В найлонова чанта на тераса са открити 65 празни опаковки от лекарства, а в мазе са установени и множество прекурсори. Открито е и едно зелено растение с дължина 1.14 м, като листната му маса, която е реагирала при тестване на канабис, е с тегло 1 кг. По случая в РУ – Угърчин, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.3, предл. 2-ро, т.1, предл. 1-во от Наказателния кодекс и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

37-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ – Тетевен, след като на 10 октомври в с. Български извор при провеждаща се специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е спрян за проверка и е установено, че лицето не притежава свидетелство за правоуправление на МПС и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, а лекият атомобил е със служебно прекратена регистрация (по чл.140 ал.1 без «Гражданска отговорност»). Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна, а тестването за наркотици е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая в РУ – Тетевен, са започнати две бързи производства и работата продължава.

НА 10 ОКТОМВРИ В РУ-ЛОВЕЧ за срок до 24 часа е задържан 32-годишен, съпричастен към повреждането на 3 хазартни автомата, в игрална зала в Ловеч. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство за престъпление по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ, ПРОВЕДЕНИ НА 10 ОКТОМВРИ

Тетевен – съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) – Плевен, полицейските служители са проверили 58 лица и 46 МПС и за установени нарушения са съставили 5 акта и 4 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 2 акта по Закона за българските лични документи, задържано е 1 лице и са образувани 2 бързи производства.

Ябланица – проверени са 24 лица и 12 МПС, съставен е 1 акт по Закона за движение по пътищата, 2 предупредителни протокола по Закона за МВР, проверени са 2 заложни къщи, 1 автоморга, извършени са 4 проверки на питейни и увеселителни заведения и на 6 търговски обекта.

Троян – служители на местното районно управление на МВР са извършили проверка на 123 лица и 100 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 22 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 3 акта по Закона за българските лични документи, съставили са 7 протокола по чл.65 от Закона за МВР, проверили са 6 автоморги, автосервизи и депа, 3 заложни къщи, 12 търговски обекта и 9 питейни заведения.

Ловеч – полицейските служители са обходили 6 населени места, проверили са 45 МПС и 53 лица, като са съставени 3 акта и 15 глоби с фиш за констатирани административни нарушения по Закона за движение по пътищата, връчени са 4 електронни фиша, проверени са 3 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"