От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 24 ноември 2023 г.

ТРОЯНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ СА РЕАГИРАЛИ НА СИГНАЛ за горящ лек автомобил на ул. „И. Полендаков“ в с. Орешак, получен на 23 ноември в 19:40 часа. Огънят е унищожил преден капак, 5 м ел. инсталация, акумулатор, предна броня и фар. Спасена е останалата част от автомобила. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и се разследват причините за пожара. 

НА 23 НОЕМВРИ ОКОЛО 13 ЧАСА НА ПП I-3 КМ 141+500 на влизане в гр. Луковит и движение посока София странично са се ударили автомобил «Мерцедес Спринтер» и влекач с прикачено полуремарке. 33-годишният водач на «Мерцедес»-а е предприел изпреварване на товарния автомобил без да се е уверил, че водачът му също не е подал сигнал за изменение на посоката си на движение наляво. При този сблъсък «Мерцедес»-ът е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил в движещия се там друг товарен автомобил. При инцидента леко са пострадали водачът и пътничка от «Мерцедес»-а , които са прегледани и освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на всички водачи са отрицателни. На 33-годишния водач е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 23 НОЕМВРИ В 07:39 ЧАСА в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) – Ловеч е получен сигнал за дим, излизащ от винарски цех на ул. „Александър Кусев“. Унищожени са 30 кв. метра термопанели и 100 кв. м опушени стени. Спасена е сградата. Вероятна причина за пожара е късо съединение в електрическата инсталация.

НА 24 НОЕМВРИ В 21:16 ЧАСА служители на РСПБЗН – Тетевен са реагирали на сигнал за пожар в стопанска постройка в с. Галата. Унищожени са 10 кв. метра покривна конструкция и са спасени две сгради. Вероятна причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"