От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 26 февруари 2024 г.

СИГНАЛ ЗА КРАЖБА ОТ ИМОТ В С. ГОЛЯМА ЖЕЛЯЗНА, който не е посещаван от месец ноември 2023 г., е получен в РУ – Троян, на 23 февруари. По данни на собствениците са разковани и отнети неустановен брой дъски от стените и пода на плевня, както и чамови греди от пристройка. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които част от отнетите вещи са открити в съседен имот на същата улица. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

ДВАМА МЪЖЕ НА 18 И 30 ГОДИНИ СА ЗАДЪРЖАНИ за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като в резултат на проведени издирвателни мероприятия са установени като съпричастни към нанасянето на материални щети на паркиран на улица в Тетевен лек автомобил «Рено». Сигнал за произшествието е постъпил в полицията около 03:00 часа на 24 февруари, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СИГНАЛ ЗА ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ с едно превозно средство в с. Тодоричене е получен в РУ – Луковит, около 18 часа на 24 февруари. Служители от местното районно управление са установили 44-годишен мъж като водач, който след инцидента се е прибрал в дома си. Мъжът е потвърдил, че е шофирал собствения си лек автомобил, след което е тестван с техническо средство за алкохол и пробата е отчела 2.61 промила в издишания въздух. Водачът не е задържан в РУ – Луковит, поради травми и наранявания от възникналия пътен инцидент, които са установени след медицински преглед. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

16-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТЕТЕВЕН, след като на 23 февруари около 15:30 часа на улица в града и непосредствено преди да му бъде извършена полицейска проверка е изхвърлил полиетиленово топче. Установено е, че топчето съдържа суха зелена тревиста маса с бруто тегло 1.48 грама, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на канабис. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 24 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 21:40 Ч. В РУ-ЯБЛАНИЦА е получен сигнал, че след възникнал конфликт и последвало сбиване между група лица са нанесени материални щети по три паркирани автомобила и по прозорците и вратите на частен дом. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват участвалите в конфликта лица, както и причините за неговото възникване. Работа продължават служителите на РУ - Ябланица.

51-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ – Тетевен, за шофиране след употреба на наркотични вещества. На 24 февруари около 12:00 часа при управление на лек автомобил по ул. «Илия Темелски» в града водачът е спрян за полицейска проверка и тестването му за наркотици е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"