От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 15 април 2024 г.

В РУ-ТРОЯН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, след като на 13 април в 00:05 часа на път gab 1164 при км 19+400 21-годишен неправоспособен при управление на лек автомобил по прав пътен участък е загубил контрол над превозното средство и се е обърнал на дясната си страна, след което превозното средство се е запалило и изгоряло. При инцидента няма сериозно пострадали хора, като с охлузни рани е 16-годишен пътник от автомобила. След произшествието водачът е тестван за алкохол, като пробата му, направена с техническо средство, е отчела 1.27 промила в издишания въздух. Работата по случая продължава.

СИГНАЛ ЗА ГОРЯЩ ПОКРИВ НА КЪЩА в града е получен в полицията и пожарната в Тетевен на 12 април около 17:30 часа. Огънят е унищожил около 200 кв. метра покривна конструкция и домашно имущество. Няма пострадали хора. Спасени са 3 други сгради. Причините за пожара се разследват от РУ - Тетевен.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ СЪВМЕСТНО СЪС СЛУЖИТЕЛИ на Зонално жандармерийско управление – Плевен, е проведена на 12 април на територията, обслужвана от РУ - Луковит. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 11 населени мeста, проверили са 153 лица и 115 МПС и за установени нарушения са съставили 6 акта по Закона за българските лични документи и 16 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

НА 13 АПРИЛ ОКОЛО 02:00 ЧАСА В ТЕТЕВЕН полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил с водач 72-годишен мъж. Водачът е тестван за алкохол, като пробата е отчела 1.34 промила в издишания въздух. Дадена е кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство и РУ – Тетевен, продължава работа.

СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР «ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ» при ОДМВР –Ловеч, на 12 април в района на автогара Ловеч са иззели около 10 кг насипен тютюн без български акцизен бандерол в момент на разпространение от 38-годишен мъж от с. Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

29-ГОДИШЕН НЕПРАВОСПОСОБЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ябланица, след като на 14 април около 18:50 часа при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

41-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 14 април около 22 часа при управление на лек автомобил по ул. «Княз Имеретински» в Ловеч е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 2.39 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ-ЛУКОВИТ РАЗСЛЕДВАТ причините за пожар, възникнал на 14 април около 14:40 часа в необитаема къща в с. Пещерна. Огънят е унищожил около 70 кв. метра покривна конструкция, бяла и черна техника и домашно имущество. Спасена е съседна сграда. Работата по случая продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"