От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 23 април 2024 г.

НЕЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ са иззели служители на РУ – Троян, от частен дом в с. Бели Осъм. Къщата е обитавана от 60-годишен криминално проявен, като в хода на процесуално-следствените действия и извършеното претърсване на имота са открити разглобена на части пушка с нарезна цев без надпис и фабричен номер и с поставена оптика, супресор и 177 патрона. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ В С. ЛОМЕЦ на 22 април около 19:00 часа 49-годишен е блъснал 48-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. След произшествието водачът е напуснал мястото на инцидента, а потърпевшата е прегледана във филиала на Спешна помощ -Троян, след което е освободена за домашно лечение. Малко по-късно водачът е установен и му е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Той не е тестван за алкохол, поради това, че е напуснал местопроизшествието. Другият участник в пътния инцидент е тестван за алкохол, като техническото средство е отчело 2.23 промила в пробата на пешеходката.

НА 22 АПРИЛ ОКОЛО 16 ЧАСА В ЛОВЕЧ на ул. «Стара планина» служители на ОДМВР – Ловеч, са спрели за проверка лек автомобил с водач 33-годишен мъж от града. Водачът е тестван за наркотици, като пробата е реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"