От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 7 юни 2024 г.

СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР "ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ" при ОДМВР-Ловеч съвместно с представители на Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч, са извършили на 6 юни проверка в частен горски имот в землището на с. Горско Сливово, за който има редовно издадено позволително за сеч. В момента на проверката на терен са установени две лица, които добиват дървесина без да имат издадено разрешително за достъп до имота. Служителите на РДГ – Ловеч, са изготвили констативен протокол с оглед съставяне на акт за административно нарушение.

НА 6 ЮНИ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ РУ-ЯБЛАНИЦА е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 24 МПС и 32 лица и за установени 11 нарушения са съставили 11 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, връчили са 4 електронни фиша и са занели 5 видеоклипа с нарушения на скоростните режими.         

НА 6 ЮНИ ОКОЛО 09:50 ЧАСА НА ТРЕТОКЛАСЕН ПЪТ III-301 в землището на с. Александрово 59-годишен при управление на мотоциклет в посока към Ловеч е навлязъл в лентата за насрещно движение, загубил е контрол над превозното средство, което е паднало и е продължило да се плъзга по пътното платно, като се е ударило в лек автомобил, движещ се към с. Александрово. При произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е откаран за преглед и лечение в болница в Плевен. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ-ТЕТЕВЕН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал от Държавно горско стопанство – Тетевен, за открит труп на диво животно – елен. При първоначалния оглед е установено, че животното най-вероятно е убито с огнестрелно оръжие. По случая е образувано досъдебно производство по чл.237, ал.1 от Наказателния кодекс.

НА 6 ЮНИ ОКОЛО 13:10 Ч. В ЛОВЕЧ НА ПЪТ II-35 в района на надлеза над ул. "Д-р Съйко Съев" автопатрул на РУ – Ловеч, се е разминал с лек автомобил с габровска регистрация. След направена проверка в масивите на МВР е установено, че превозното средство се управлява от 46-годишен криминално проявен мъж от Габрово. Полицейските служители са последвали колата с цел да бъде извършена проверка на водача, като на подаден звуков и светлинен сигнал той не се е подчинил и е продължил движението си по път III-401. В района на Киркова махала превозното средство е намерено изоставено, като под поставените му регистрационни табели, за които е установено, че не са издадени за този лек автомобил, са открити други табели. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и продължава работата по установяване местонахождението на водача.

ПОЛИЦАИ ОТ РУ-ТЕТЕВЕН СА ИЗЗЕЛИ НЕЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ЛОВНО ОРЪЖИЕ и ловни патрони от частен дом в с. Рибарица, обитаван от 67-годишен мъж. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство по чл.237, ал.1 от Наказателния кодекс; лицето е задържано за срок до 24 часа и работата продължава.

20-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ЛОВЕЧ, след като в жилище в града, обитавано от лицето, криминалисти от РУ – Ловеч, са открили и иззели 6 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 6 ЮНИ ОКОЛО 16:30 ЧАСА В С. БРЕСТНИЦА служители на РУ – Ябланица, са извършили проверка на двама младежи на възраст 18 и 17 години, като в джоб на панталони на 17-годишния са открити 10 пакетчета с кръгла форма от алуминиево фолио. По данни на младежите това е т. нар. «чай за пушене». По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс, а на иззетите материали са назначени експертизи и работа продължават служителите на РУ - Ябланица.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"