От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 юни 2024 г.

41-ГОДИШЕН ОТ ТРОЯН Е ПОСТРАДАЛ, след като на 9 юни около 14 часа при управление на мотопед по ул. «Ген. Карцов» в града е загубил контрол над превозното средство и е паднал извън пътното платно. Мъжът е прегледан във филиала на Спешна помощ в Троян, като са установени наранявания, които не са опасни за живота му, а също така според медицинския екип най-вероятна причина за произшествието е влошено здравословно състояние.

32-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТРОЯН за срок до 24 часа, след като на 10 юни в сградата на Кметството в с. Борима е отправял заплахи и обиди към длъжностно лице по повод изпълнение на служебни задължения. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ-ЛУКОВИТ Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО срещу 37-годишен мъж, който рано тази сутрин в с. Тодоричене при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че управлява МПС след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,79 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Луковит, съставени са му два акта за нарушение на Закона за движение по пътищата и работата по случая продължава.

НА 10 ЮНИ В РУ-ЯБЛАНИЦА Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ от ръководството на училището в с. Орешене, че от кабинет в сградата е установена липсата на 10 таблета, които са се съхранявали там. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като съпричастен към кражбата е установен 14-годишен младеж. В хода на работата по случая е станало ясно, че кражбата е извършена в продължение на няколко месеца. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Ябланица, продължават работа.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ Е ПРОВЕДЕНА на 10 юни на територията, обслужвана от РУ - Ябланица. В хода й полицейските служители са извършили проверка на 62 лица и 51 МПС и за установени 22 нарушения са съставили 4 акта по Наредба 1 на Община Ябланица, 4 акта по Закона за българските лични документи и 7 акта и 4 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата. Полицаите също така са връчили 2 електронни фиша и са заснели 18 клипа с нарушения на скоростните режими.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"