От бюлетините на полицията и пожарната

НА 2 АВГУСТ ОКОЛО 17.00 Ч. В С. БЪЛГАРСКИ ИЗВОР 49-годишен при управление на товарен автомобил «Фолксваген» не е съобразил разстоянието до движещия се пред него лек автомобил и го е блъснал. При инцидента леко е пострадал шофьорът на товарния автомобил, а пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни. Служителите на РУ - Тетевен са съставили акт за нарушение на ЗДВП, на мъжът управлявал «Фолксваген»-а.

ОКОЛО 19.00 Ч. НА 2 АВГУСТ В С. ОРЕШАК на път извън републиканската пътна мрежа 42-годишен плевенчанин при управление на мотоциклет без регистрационен номер е загубил контрол върху превозното средство и е паднал. В резултат на инцидента водачът е с контузии по тялото. Отказал е да бъде тестван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух и му е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

В РУ- ТРОЯН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО производство след като на 2 август, в рамките на провеждаща се полицейска операция, в частен дом в града, обитаван от 37-годишен, е открита пневматична пушка, преработена в огнестрелно оръжие. Работата по случая продължават служителите на РУ - Троян.

ПОЖАРИ

За изтеклото денонощие (2 август) на територията на областта са регистрирани 4 произшествия с преки материални щети:

СЛУЖИТЕЛИ НА РАЙОННА СЛУЖБА „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Троян са се отзовали на сигнал за пожар в леярски цех в с. Белиш. Унищожени са 3 палета с шлака и 1 пота за леене на алуминий. Спасена е сградата. Вероятна причина за пожара е техническа неизправност.

СЛУЖИТЕЛИТЕ В УЧАСТЪК „ПБЗН“ – УГЪРЧИН са реагирали на сигнал за запалена суха трева, фургон и широколистна гора в местността „Млаката“. Унищожени са фургон, 3 велосипеда, бяла и черна техника и домашно имущество. Спасени са 5 сгради, 30 дка широколистна гора и 20 м3 дървен материал. Вероятна причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

ПОЖАРНИКАРИТЕ ОТ РС ПБЗН – ЛОВЕЧ са посетили сигнал за горящ цех на бул. „Мизия“. Огънят е унищожил 30 м2 покривна конструкция и 2 бр. филтри на аспирацията. Спасен е производственият цех. Вероятна причина за пожара е техническа неизправност.

ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ РСПБЗН – ЯБЛАНИЦА са гасили пожар в къща в с. Златна Панега. Унищожен е прозорец. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Без преки материални щети: 10 сигнала за пожари, при които са изгорели около 330 дка сухи треви, и 4 сигнала за оказване на съдействие.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"