Стартира петият национален литературен конкурс "Албена"

Плакетът на 4-ото издание на литературния конкурс. Плакетът на 4-ото издание на литературния конкурс. Снимка: ФБ/НЧ "Христо Ботев-1911 г.", Врабево

Кметство Врабево заедно с местното читалище “Христо Ботев-1911 г.” и фондация „Българска памет“, както и със съдействието на Община Троян и Съюза на българските писатели, обявяват Пети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

В конкурса могат да участват с един разказ автори, навършили 18 години, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, местожителство и телефон.

Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14  пункта, с шрифт Times New Roman. 

Творбите се изпращат от 1 декември 2022 г. до 24 май 2023 г. на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Жури в състав: проф. Ивайло Христов, проф. Аксиния Джурова, писателите Владо Даверов, Павел Боржуков и Марин Костовски – драматург, ще обяви петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3000 лева.

Наградените и отличените в конкурса разкази ще бъдат публикувани в петото издание на „Антология Албена“.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в седмицата от 5 до 10 юни 2023 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на фондация „Българска памет“, във в. "Словото днес", както и в други литературни издания.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"