Коледните светлини озариха Троян

На Никулден, 6 декември, грейнаха светлините на коледното дърво на централния площад в Троян. Запалиха ги кметът Донка Михайлова и Виктория Инковска – изявена състезателка от карате клуб „Атнес“, постигнала по-рано тази година трето място на световно първенство в Чехия.

Преди това градоначалникът обяви началото на седмата кампания „Подари на непознат“, която има за цел да помогне на наши съграждани да посрещнат Коледа и Нова година, зарадвани от мечтани подаръци. „Различни институции, учебни и социални заведения, кметове на села и граждани предложиха включване в списъка на 71 души. Подаръци се набират и за 13 украински семейства, които в момента живеят в Троян“, каза Михайлова. 

Когато светлините озариха градския площад, тук пристигнаха Дядо Коледа и няколко от неговите джуджета. Затрупан с пожелания и поръчки, щедрият белобрад старец все още не беше готов с подаръците, но неговите помощници зарадваха малчуганите с различни лакомства. Веселото предколедно настроение на по-възрастните троянци пък беше подкрепено от спектакъла „Между девет планини“ на ансамбъл „Пирин“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"