ДЛС „Русалка“ в Априлци разсели елени лопатари

Осемнадесет елени лопатари бяха разселени в държавни ловностопански райони, стопанисвани от Държавно ловно стопанство „Русалка“ – Априлци, съобщиха оттам.

Елените са закупени от дивечовъдните участъци „Правец-Брусен“ и „Студен кладенец“, както и от Държавно ловно стопанство „Витиня“. Мярката цели да увеличи числеността, да обогати генофонда и да подобри екстериорните и трофейни качества на вида на територията на ДЛС „Русалка“.

От дивечовъден участък „Правец-Брусен“ са закупени 7 елени лопатари, от които две женски кошути и пет приплода. От ДЛС „Витиня“ са закупени общо пет екземпляра, от които две женски кошути и три приплода. От дивечовъден участък  „Студен кладенец“ пък са закупени общо шест броя, от които три женски кошути и три мъжки приплода.                

Дивечът е в добро здравословно състояние, съобщават още от ДЛС „Русалка“. Животните са разселени в рамките на два дни – 29 и 30 ноември.

Дивечът е намерил своето местообитание в район, където горските служители са позиционирали хранилки. Към лопатарите лесовъдите са подходили изключително хуманно и за тях са положени необходимите грижи да бъдат транспортирани до новото местообитание живи и здрави.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"