Двама троянци участваха в среща на младежите от мрежата В40

Среща на младежите от градовете, членуващи в мрежата В40, се проведе наскоро в гръцката столица Атина. В събитието се включиха 60 участници от 23 града. Троянските представители - Елена Семкова (18 г.) и Румен Радулов (21 г.), се срещнаха с кмета на общината Донка Михайлова след връщането си в Троян и разказаха впечатленията си от пътуването.

Сред темите, разисквани на форума, са били екология и решения за рециклиране на отпадъци, бъдещето на изкуствения интелект, измеренията на дискриминация, социална солидарност, модерно гражданско общество.

Платформата В40 служи за обмяна на контакти, общуване, сближаване между младежите от балканските градове и спомага за обогатяване мирогледа на участниците. Елена и Румен изразиха благодарност за възможността да участват в срещата.

Припомняме, че от 2022 г. Троян е част от Мрежата на балканските градове В40. Срещите на мрежата протичат с акценти върху зелената трансформация, иновациите и интелигентните градове, местната икономика, туризма и сътрудничеството. Балканските градове от В40 работят заедно за насърчаване на равноправно и ефективно партньорство между тях, за обмяна на опит и иновативни решения на общинско ниво. Новият процес на кооперация между балканските градове задълбочава отношенията на добросъседство на Балканите.

Очаква се домакинството на следващата среща, през 2024 г., да е в Тирана, Албания.

Източник: Община Троян

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"