В Троян грейнаха коледните светлини

На 5 декември вечерта в Троян грейнаха светлините на празничната коледна украса. По традиция те бяха запалени от кмета Донка Михайлова и едно талантливо троянско дете. Сега с тази чест бе удостоен четвъртокласникът от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Светослав Вачев, завоювал първо място на международна олимпиада по ментална аритметика, провела се в румънската столица Букурещ.

Преди светлините да озарят централния градски площад и небето над него музикален поздрав поднесоха малките „Звънчета“ от вокална група при НУ „Христо Ботев“ с ръководител Илина Рогашка. С приветствие към гражданите се обърна и кметът Михайлова, която обяви старта на 8-та благотворителна кампания „Подари на непознат“.

Красивите коледни светлини на града изглежда привлякоха вниманието на Дядо Коледа и той, нетърпелив да успокои малките троянчета, че и тази година джуджетата му са се справили с подаръците, пристигна бързо, бързо, спускайки се от… покрива на Общината.  

Добрият белобрад старец също поздрави малчуганите и им пожела щури игри и много здраве през новата година, а на техните родители благодари за любовта и грижата, с която ги обгръщат и пожела на всички много обич и щастие. „Нека Коледният дух направи всеки ваш миг специален и нека ви напомни кои са истински важните неща в живота“, каза още Дядо Коледа и се снима с всяко дете, пожелало да запази спомена от тази вълнуваща среща.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"