Общините в Ловешко влагат над 10,7 млн. лв. в ремонт на пътища

Областната комисия по безопасност на движението заседава. Областната комисия по безопасност на движението заседава. Снимка: ОА - Ловеч

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата прие областната план-програма за 2022 г., в която са разписани предвидените дейности и строително-монтажни работи по пътната инфраструктура - пътни платна, тротоари, банкети, места за паркиране, подлези и надлези, мостове, спирки на градския транспорт, междублокови пространства, крайпътни пространства, настилки, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, осветление, ограничителни системи, растителност. За ремонт на пътната инфраструктура осемте общини предвиждат над 10,7 млн. лв.

Преди това общините представиха доклади от обходи на пътни участъци, компрометирани и нуждаещи се от ремонт и рехабилитация, обсъдиха и проекта на план-програмата. Тя бе приета и след становище на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата. На заседанието председателят на областната комисия Милко Недялков, зам.-областен управител, настоя общините да отделят пари за ремонт на тротоарите в градовете и селата.

Източник: Областна администрация - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"