Колонката на Лимонката: Мъжките отбори на БК "Чавдар" и „Троян Волей" отново безгрешни

Мъжкият отбор на „Троян Волей“, пред който "Осъм" Ловеч беше безсилен. Мъжкият отбор на „Троян Волей“, пред който "Осъм" Ловеч беше безсилен. Снимка: ФБ/“Троян Волей“

ВОЛЕЙБОЛ: "Троян Волей", след убедителната победа в миналия кръг над "Тетевен Волей", тази седмица имаше деликатната задача да се справи като гост на специалния за всички троянски любители на спорта отбор на "Осъм" Ловеч.

Изразявам се така, защото в годините назад всяка спортна проява на каквото и да е ниво и при какъвто и да е спорт е преминавала при особен заряд и голям интерес между тези два съседни града. Неведнъж съм припомнял на сегашното поколение за онази хилядна публика, която се стичаше на стадиона за мача между "Чавдар" и тамошния "Кърпачев". Сега картината е различна. Ловеч имат представителен отбор във второ ниво на българския футбол, а бяха и в първо ниво, докато "Чавдар" нямат отбор дори в "А" Окръжна група.

През 70-те години на миналия век и при баскетбола бе същото, докато "Чавдар" не ги отказа и ги прати да практикуват хандбал. В днешно време се заформя конкуренция на волейболния терен, но както вървят нещата и "Троян Волей" ще ги откаже от волейбола.

След това малко отклонение да се върнем към игралното поле в Ловеч. Още в първия гейм троянските представители започнаха ударно, не дадоха глътка въздух на противника и финишираха гейма с категоричния резултат 25 - 11. Вторият гейм бе повторение на първия и пред разочарованата ловешка публика се стигна до идентичен завършек 25 - 12. Това отказа част от публиката и тя се заизнизва към изхода.

Подценили доста ловешкия отбор, пък и излезли на терена и по-голяма част от резервите, троянци позволиха на ловчалии да дръпнат в резултата, като на моменти разликата достигна 6 точки за Ловеч. Постепенно играчите на нашия отбор започнаха да стягат редиците си, разликата започна да се топи и накрая показахме кой е батюто в тази игра - 25 - 22 и крайното 3 - 0 за "Троян Волей".

След този двубой "Троян Волей" оглави еднолично групата в "А" НВЛ, регион "Хемус" и плейофите са съвсем близо.

Следващата неделя в Троян ще играят юношите старша възраст. И една радостна вест - треньорката в женско направление Гергана Кинова е родила син с името Мартин. И от нас да е живо и здраво бебето !

БАСКЕТБОЛ: След като победиха последователно трите пловдивски отбора – „Пловдив Мамбас“, „3.6.9“ и "Академик", тази неделя, 19 ноември, дойде ред и на четвъртия - "Локомотив". И това се случи в зала "Сила" в Пловдив. Макар и без капитана Ради Кочев и Цветослав Острев, но с пълното плевенско присъствие на Максим Генов, Венцислав Георгиев и Цветан Тодоров, "Чавдар" категорично надигра противника и записа поредната победа със 70-60, в отделните части: 23 - 12, 11 - 17, 25 - 19 и 11 - 12. И в този мач отново над всички бе Камен Пенчев с 24 точки, следван от Максим Генов - 17 т., Георги Бойнов - 11 т., Цветан Тодоров - 10 т. и Венцислав Георгиев - 6 точки.

След този кръг "Чавдар" твърдо е на 2-ро място след "Хебър", от когото е единствената загуба и срещу който ни предстои нова среща в зала "Чавдар" тази неделя, 26 ноември. Надяваме се на достоен реванш.

При подрастващите имаше два мача на 13-годишните в зала "Чавдар" от първенството на зона "Мизия". За съжаление, момчетата на Цветослав Острев загубиха и двете. Първо от "Спартак" Плевен с 33 - 45, а след това и от "Локомотив" Горна Оряховица с 68 - 50. Хайде от Плевен "иди-дойди" - клуб с традиции, с школа; но "Локомотив" Г. Оряховица на тези възрасти вече втора година редовно бие нашите отбори. Време е да се удари тревожно камбаната за стягане на редиците.

Успех в предстоящите мачове във всички възрасти!

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

На снимките в галерията:
„Чавдар“ Троян – „Локомотив“ Пловдив, Снимка: ББЛ

Мъжкият отбор на „Троян Волей“, пред който "Осъм" Ловеч беше безсилен. Снимка: ФБ/“Троян Волей“

Треньорката на дамското направление на ВК "Троян Волей" Гергана Кинова стана майка на син Мартин. Снимка: ФБ/„Троян Волей“ (архив)

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"