Наградиха медалисти от Световно първенство по карате

Спортистите от КК "Атнес" - Троян, заедно с кмета Донка Михайлова, председателя на общинския съвет - Петко Пенков и зам.-председателя Николай Тодоров след награждаването им Спортистите от КК "Атнес" - Троян, заедно с кмета Донка Михайлова, председателя на общинския съвет - Петко Пенков и зам.-председателя Николай Тодоров след награждаването им Снимка: Фейсбук/Д. Михайлова

Общинските съветници гласуваха единодушно предложението на кмета Донка Михайлова за награждаване на състезателите на карате клуб „Атнес“ – Троян, Виктория Инковска и Пламен Мошеков и техните треньори Ивалина Станева и Румен Атев.

Двамата състезатели завоюваха съответно вицешампионска титла при момичетата и бронзов медал при мъжете на Световното първенство по карате-шотокан, което се проведе в Истанбул от 5 до 7 ноември 2021 година.

Съгласно Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от община Троян Виктория Инковска получава премия от 1625 лв. (50% от пет минимални работни заплати), а паричната награда на Пламен Мошеков възлиза на 2600 лв. (четири минимални работни заплати). На треньорите им се присъждат премии в размер на 80% от тези на медалистите.

Виктория е четвъртокласничка в НУ „Христо Ботев“ – Троян, а Пламен е завършил СУ „Св. Климент Охридски” – Троян, и Националната спортна академия, профил „карате”. Той е носител на първи дан (черен пояс) по карате, треньор и съдия, инструктор по самозащита.

Припомняме, че в световния шампионат по шотокан карате в Истанбул участваха над 1400 спортисти от 38 държави. В категорията на Пламен Мошеков при мъжете са се състезавали 20 каратеки, а в тази на Виктория Инковска - 17.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"