Няма регистрирани случаи на коклюш в община Троян до момента

Това обяви днес, 22 април, кметът на община Троян Донка Михайлова от страницата си във фейсбук, позовавайки се на доклад от управителя на общинската многопрофилна болница в града д-р Теодора Вълковска.

„Следим обстановката. Утре ще се проведе среща на медицинските специалисти в училищата, детските градини и детска ясла с началника на детско отделение д-р Панджарова за коментиране на симптомите и нужните действия при наличие на съмнения за заболяване. В готовност сме да въведем засилен сутрешен филтър в детските заведения. Направен е преглед на готовността общинската болница да приема деца, които евентуално биха имали нужда от болнично лечение“, информира по-нататък Михайлова и съветва родителите да засилят вниманието си за предпазване на децата от контакти с деца, които проявяват симптоми, характерни за коклюш.

„Нужно е родителите да се обърнат към общопрактикуващите лекари, ако децата им имат пропуснати имунизации и реимунизации за коклюш. Припомняме, че имунизационният календар предвижда имунизации на два месеца, на две, шест и дванадесетгодишни деца“, отбелязва още кметът на община Троян.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"