Ловците от Троян се готвят за новия сезон

Ловците от Сдружение „Ловно-рибарско дружество- Троян“ преминаха инструктаж преди откриването на ловен сезон 2022/2023, което ще стане на 1 октомври, събота.

Присъстваха председателят на дружеството Минко Акимов, специалистът по лова инж. Сашо Василков, гл. инспектор инж. Петър Петров - началник на РСПБЗН – Троян, Петър Банчев от Районно управление на МВР - Троян, д-р Мария Дойчинова - ветеринарен лекар, Диян Дамянов от служба “КОС” към МВР - Троян, представители на държавните горски стопанства на територията на община Троян.

Гл. инспектор Петров запозна авджиите с пожарната безопасност и гасенето на горски пожари, а д-р Дойчинова проведе инструктаж за ограничаване на разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) – биосигурност и дезинфекция. 

Инж. Сашо Василков представи проблемите за издаване на ловен билет и наблегна на необходимостта от носене на светлоотразителните елеци и шапки. Той напомни още, че груповото ловуване на дива свиня в ловностопанските райони на ловните дружинки се извършва по утвърден график, както и че се избират ръководители на лова, които отговарят за реда, дисциплината, спазването на законността при подготовката, организацията и провеждането на ловния излет и др.

Главен инспектор по стрелкова подготовка в ОДМВР – Ловеч, Петър Банчев, представи изискванията на Закона за съхранение, носене и употреба на огнестрелното оръжие и специфични моменти от Закона за лова и опазването на дивеча.

След приключването на инструктажа присъстващите си пожелаха наслука през новия ловен сезон.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"