Министър Весела Лечева ще се срещне с троянските спортни клубове

Община Троян за пореден път откликва на поканата на Министерството на младежта и спорта да се включи като партньор в реализирането на спортни мероприятия като част от  инициативата # BeActive Tour за отбелязване на Европейската седмица на младежта и спорта (23-30 септември). Кампанията е насочена към промотирането на здравословния начин на живот и спорта сред учениците от начален етап и децата от детските градини, с фокус върху  спортове, които не се тренират масово.

Активно в инициативата ще се включат троянските клубове по бойни спортове, които на 28 септември от 17.00 часа ще организират демонстрации по джудо, самбо и карате на пл. „Възраждане“. В мероприятието ще участва и служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, която в 18.30 часа ще се срещне с представители на местните спортни клубове в залата на Информационно-културния център в града.

Няколко троянски училища готвят и програми за отбелязване на Европейския ден на спорта в училище на 30 септември. След среща на училищни директори и преподаватели по физическо възпитание, проведена в кабинета на ресорния заместник-кмет Розалина Русенова, стана ясно, че НУ „Хр. Ботев“ (Троян), ОУ „Иван Хаджийски“ и СУ „Климент Охридски“ вече имат планирани събития, с които, в рамките на организацията на учебния процес, да отбележат деня, като е възможно и в други учебни заведения на територията на общината също да бъде създадена организация, за която директорите ще уведомят своевременно.

Главната цел на Европейския ден на спорта в училище е да се даде възможност на децата да опитат нови активни занимания и спортове, чрез които да растат здрави и силни. Успоредно с това сдружение „BG BE ACTIVE” добавя допълнителни теми за ангажиране на децата, като през настоящата година специалната тема е Спорт #БезОтпадъци и цели въвличането на младите хора в опазването на околната среда.

За най-активните училища в областта, които участват в инициативата, ще бъдат осигурени и награди. С посредничеството на общинска администрация на всички троянски училища са изпратени критериите за избор на най-активни училища през 2022 г. и Наръчник „Европейски ден на спорта в училище“.

Повече информация на: www.bgactive.org, както и на официалния сайт на Министерството на младежта и спорта.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"