„Троян Волей“ (юноши) загуби нелепо с 2:3 в Тетевен

Юношите на „Троян Волей“ Юношите на „Троян Волей“

След категоричната победа над „Осъм“ - Ловеч с 3:0 в първия кръг юношите старша възраст на „Троян Волей“ гостуваха на дългогодишния участник в първенствата на българския волейбол - отбора на Тетевен.

Без притеснение и със самочувствие нашите момчета взеха първите два гейма на изненаданите домакини с 25:20 и 25:22. Постепенно опитните тетевенци се съвзеха от първоначалния шок и поеха инициативата, печелейки следващите два гейма с 25:21 и 25:20 и пратиха мача в тайбрек. Опитът надделя и последва победа за „Тетевен Волей“ с 15:9 и краен резултат 3:2 за тях.

Следващата неделя юношите приемат отбора на Луковит, а в събота е регионалното дерби при мъжете – „Троян Волей“ – „Осъм“  - Ловеч.

 БАСКЕТБОЛ  

Както ви информирах в предишната публикация, първият етап в регион Център завърши миналата неделя и съгласно Програмата на БФБ след изиграване на последните мачове в регион ЮГ втората фаза продължава със съвместното участие на двата региона - общо 9 отбора. Мачовете ще се играят както и досега - по две срещи в различни градове домакини. Ще бъдат зачетени резултатите от досега изиграните мачове и отборите от един регион повече няма да играят помежду си. С две думи във втория етап „Чавдар“ ще се срещне по два пъти с „Тунджа“ - Ямбол (юноши), „Берое“ - Ст. Загора (юноши), „Академик Бултекс“ - Пловдив (юноши), „Несебър“ - Несебър (мъже), „Перущица“ – Перущица (мъже).

Първият мач на „Чавдар“ е на 14 февруари с „Тунджа“ в Перущица от 18 часа.

И тук следва нещо много интересно и необяснимо за мен като баскетболен специалист как ще се случи? Ето програмата:

Събота (13.02.): „Делфин“ – „Чавдар“ /13 ч./ - град Бургас, юноши до 16 години, треньор Лъчезар Диков.

Неделя (14.02.): „Чавдар“ – „Етър“ /10 ч./ - гр. Плевен, юноши до 14 години, треньор Лъчезар Диков.

Неделя (14.02.): „Чавдар“ – „Шампион“ /14,30 ч./ - гр. Плевен, юноши до 14 години, треньор Лъчезар Диков.

Неделя (14. 02.): „Черноморец“ – „Чавдар“ /10,45 ч./ - гр. Бургас, юноши до 16 години, треньор Лъчезар Диков.

Неделя (14.02.): „Тунджа“ – „Чавдар“ /18 ч./ - град Перущица, мъже, треньор Лъчезар Диков.

Преди две-три години, когато отборът на „Чавдар“, съставен предимно от легионери (външни) играчи  "мачкаше" поголовно по баскетболните терени, кръстих наставника на отбора "Магьосника" за изкусната му работа да води мачовете. А как ще се получи магията в сегашния случай, като "Магьосника" е само един в клуба - той баща, той майка (защо е така, е тема за друг разговор)?

Ето го и сценария: В събота е в Бургас. Свършва мачът,  "Магьосника" яхва вълшебното килимче иии… ето го в Плевен за мача в неделя от 10 часа. Ама в 10,45 ч. има и в Бургас? Какво правим? Прелитаме ту в Бургас, ту в Плевен - без треньор не може! И накрая, в 18 часа долитаме до Перущица за мача на мъжете… Малко като в приказките.

Предстои развръзката.

На фона на този неразгадаем сценарий да припомня една много радваща новина, която ТГ съобщи в предишния брой. За първи път от над 40 години троянски баскетболист – Пламен Гурлевски, е повикан в разширения национален отбор до 16-годишна възраст.  Адмирации!

Имаме домакински мач с отбора на „Академик Бултекс“, чийто треньор Йордан Иванов е треньор и на националната селекция до 16 години. Ще проведа разговор и ще ви информирам подробно какви са му впечатленията от Пламен, как се е представил и ще намери ли място сред 12-те избраници за Европейското първенство. Има качества момчето, стига да има желание да ги реализира.

 

Колонката на Лимонката

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"