Бюлетините за изборите пристигнаха в областната администрация

И този път при перфектна организация бюлетините за парламентарния вот на 2 април пристигнаха в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Те са 117 000. Избирателните секции в областта са 263, като в 176 от тях ще се гласува и машинно, а само с хартиени бюлетини в 87, от които 4 подвижни. Днес и утре бюлетините ще бъдат разпределени по общини.

Вчера, 27 март, в областната администрация пристигнаха и устройствата за видеонаблюдение, които също ще бъдат предадени на общините. Те вече получиха кутиите за гласуване, чувалите за съхранение на изборните книжа и материали, методическите указания за машинното и хартиеното гласуване. Предстои да им бъдат раздадени и изборните книжа – протоколите за секционните избирателни комисии и отличителните знаци на членовете им, както и печатите и ролките специализирана хартия за машинното гласуване. Избирателните списъци вече са предоставени на общините.

В областната администрация е готов и планът за действие на организационно-техническия екип в изборния ден и нощ, определени са дежурните служители и техните задължения, поддържа се всекидневна връзка с Районната избирателна комисия и с областната дирекция на МВР. Утре започва и подготвянето на помещенията за „Информационно обслужване“ за работата в изборната нощ.

Организационно-техническите мероприятия по обезпечаване на изборния процес вървят по график и в срок, коментира областният управител инж. Светослав Славчев, който изтъкна, че областната администрация стриктно спазва нормативните разпоредби.

На снимките в галерията:

Бюлетините за вота на 2 април пристигнаха в Ловеч.

Ден по-рано, на 27 март, пристигнаха и устройствата за видеонаблюдение.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"