Колонката на Лимонката: Драматична загуба за „Чавдар“ в Перник, „чичковците“ – 10 от 10

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

През изминалия уикенд (12-13 февруари) отборите на баскетболен клуб „Чавдар“ – Троян, имаха натоварена програма.

Представителният мъжки отбор бе заявил участие в турнира за купата на ББЛ в Перник. Жребият му отреди за противник отбора на „Шоутайм“ - Варна, заемащ четвърто място в регион „Изток“ на А ББЛ. Както си позволих да коментирам в предишния материал, отборите в регионите  „Запад“ (12 на брой) и „Изток“ (6) играят баскетбол на много по-високо ниво и представянето на нашия тим срещу някой отбор от тези региони е тест за неговите възможности.

Преди мача с „Шоутайм“ коментаторът и водещ на предаването, шоуменът и наш добър познат Димитър Чанков-Чанси, проведе кратки интервюта с треньора на варненци и нашия играещ треньор Цветослав Острев. Острев отбеляза ръстовото предимство на противника, но беше убеден, че с бърза и добре организирана игра „Чавдар“ има потенциал да спечели. Водещият Чанси не криеше симпатиите си към нашия отбор и в един жив, колоритен и компетентен стил през целия мач доказа, че е заслужил да му се повери воденето на спектакъла на целия турнир.

След това отклонение нека се върнем на събитията на терена. За учудване на присъстващите (сред които и многобройна троянска агитка во главе с президента на клуба Петър Лалев и част от „чичковците“) „Чавдар“ започна мача надъхано със самочувствие, с добре организирано нападение и здрава защита; смути противника и го държа „в шах“ през цялото времетраене на играта. Беше не само равностоен мач, но и в много моменти нашите превъзхождаха противника, въпреки че момчетата изглеждаха като крехки тревички пред тези извисили се варненски тополи.

И наистина стратегията, която спомена Острев в началото - игра на бързи обороти - работеше отлично. Пък и стрелбата вървеше, а в редиците беше феноменалният в този мач Камен Пенчев (28 точки и с много майсторски отигравания). Докато беше на терена, Ради Кочев всяваше смут в противниковите дългучи и пак направи дабъл-дабъл (15 точки и 13 борби), а една негова забивка бе определена от водещия като „изпълнението на турнира“. Жалко, че след едно пресилено пето нарушение бе изваден от игра в решаващите последни минути.

Цветослав Острев, макар по моему да беше малко поизморен от предишния мач на „чичковците“, отново бе моторът и мозъкът на отбора и реализираше във важни моменти (12 т.). Втори сполучлив мач направи и Мирослав Славков (9 точки от 3 тройки). Останалите имаха твърде скромен принос - общо 6 точки, и това се оказа решаващо за крайния резултат - 75:70 за „Шоутайм“.

Макар и елиминирани от по-нататъшно участие, представянето на „Чавдар“ на този турнир можем да окачествим като впечатляващо.

„Чичковците“ от „Дрийм тийм“ нямат спирка и отбелязаха нова победа в Б ББЛ, регион „Запад“. Този път под ударите им попадна младият отбор на „Мега Жега“ – Велико Търново. Учудващо, победата не дойде леко, но все пак опитът на нашите си каза думата и 78:73 за „Дрийм тийм“. Десет победи от десет мача - докъде ще се стигне? Както вървят работите, догодина ще имаме два отбора в А ББЛ. И в този мач главните действащи лица бяха: играещият президент на клуба Петър Лалев - 19 точки, фамозният Йордан Църов-Дучо - 17 т., Герман Гачевски - 13 т., Венци Кукенски - 10 точки.

Момчетата на Цветослав Острев до 14 години правят също много успешен сезон. Спечелиха и двете си срещи в дивизия „Запад“ - зона „Рила“. Първо надиграха категорично отбора на Правец с 83:26, а след това се справиха и с „Видабаскет“ – 54:50. Не мога да коментирам нито играта, нито селекцията на отбора, защото не съм ги наблюдавал досега, но се надявам, че победите са резултат на добра селекция и добра подготовка - гаранция за развитие в по-горните възрасти.

На снимките в галерията:

 „Чавдар“ – „Шоутайм“

Камен Пенчев

Петър Лалев

Снимки: bgbasket.com и фейсбук

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"