Колонката на Лимонката: Баскетболният „Чавдар“ спечели и втория плейофен мач

"Чавдар" - "Чардафон" "Чавдар" - "Чардафон" Снимка: ББЛ

Успешно завърши и вторият плейофен мач на „Чавдар“ срещу „Чардафон“, игран в троянската зала „Чавдар“ в неделя, 17 април, от 16 часа. След като бяха били този противник миналата неделя в Габрово, днес троянци подходиха лежерно и високомерно и през цялото първо полувреме не успяха да намерят себе си, оттегляйки се на почивка при резултат 37:36 за „Чардафон“.

В началото на второто полувреме в игра се включи жокерът Цецо Острев, който наниза за нула време две тройки, внесе организация в играта и мачът стана лесен за троянци. 24:14 в третата четвърт и 16:12 в четвъртата бяха достатъчни, за да се затвори мачът с победа за „Чавдар“ със 76:63. Реализатори: Камен Пенчев - 23 т., Леонид Бажанов с дабъл- дабъл от 14 т. и 13 борби, Ради Кочев също дабъл-дабъл, 13 т. и 12 борби, Цецо Острев - 6 т., Ивайло Димитров - 4 т., Найден Миховски и Георги Бойнов по 3 т., Тервел Бажанов - 2 точки.

Така „Чавдар“ спечели плейофната серия с 2:0 победи и очаква на финала „Бавни и яростни“ - Плевен, които отстраниха „Вихър“ - Айтос, също с 2:0 победи.

С оглед на представянето през сезона това е и очакваният финал за първото място в региона. „Чавдар“ има психологическо предимство, тъй като победи противника два пъти, а „Бавни и яростни“ - само веднъж. Крайно време е плевенският отбор да бъде свален от трона, където се е настанил през последните няколко сезона. „Чавдар“ в момента разполага с най-добрата троянска селекция.

„Чичковците“ от „Дрийм тийм“ - безапелационния лидер в Б ББЛ, регион Център, също започнаха успешно плейофите, като се наложиха над Б отбора на „Локомотив“ – Горна Оряховица, с 80:66 в мач, игран в събота, 16 април, също в Троян. Проблемна беше само първата част, в която гостите успяха  да спечелят с 23:20. Следващите три части бяха безпроблемни за троянци, водени от Острев и Кочев, изявяващи се и като „чичковци“.

Водещи реализатори за „Дрийм тийм“:  Острев - 16 т., Кочев - 13 т., Венци Кукенски - 12 т., Петър Лалев - 11 точки. Не буди съмнение изходът и на реванша в Горна Оряховица, а още повече и победата в последващия финал. Отсега е ясно, че „чичковците“ в края на сезона ще имат отличен повод за яка разпивка и веселие!

За разлика от възрастните, при подрастващите нямаше повод за радост. Водените от Лъчезар Диков юноши до 16 години, участници в елитната А група - Изток, загубиха драматично двубоя си срещу „Черноморец“ – Бургас, игран в събота от 12 часа също в Троян. Гостите от Бургас, предвождани от бивш играч на „Чавдар“ – Капитанов, започнаха ударно и през първите две части бяха безапелационни, а в началото на третата част направиха и разлика от 21 точки.

Прави чест на троянските момчета и заслужават адмирации, че не се предадоха, а напротив - бавно и методично започнаха да топят разликата и подкрапяни от екзалтираната публика успяха да изравнят малко преди края на мача. Жалко, че не успяха да спечелят. Но браво, че играха мъжки срещу явно по-добър противник. Поздравления най-вече за Никодим Моев, Христо Маринов, Борислав Георгиев, Цветомир Пенков, Мариян Станев, Н. Цонковски и всички други, взели участие в мача.

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

В галерията:

„Чавдар“ – Троян, срещу „Чардафон“ – Габрово. Снимка: ББЛ

„Чичковците“ от „Дрийм тийм“.

Отборът на юношите до 16 години.

Стефан Генков

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"