Голям успех за подрастващите на БК „Чавдар“

12-годишните баскетболисти на БК "Чавдар" 12-годишните баскетболисти на БК "Чавдар"

Колонката на Лимонката.

12 и 16-годишните баскетболисти отиват на републикански финали.

Да! Безспорен успех постигнаха 12 и 16-годишните баскетболисти на БК "Чавдар" с класирането си на републиканските финали през юни. 

По-малките постигнаха този успех след като завършиха на второ място, след Плевен, в квалификационния турнир, провел се в Троян на 20 и 21 май. Момчетата на Троян победиха софийските отбори на "Славия" с 68 - 53 и на "Ахил" с 82 - 58, а загубата от "Спартак"-Плевен с 51 - 60 не бе от значение за класирането. Браво на момчетата Даракчиев, Църов, Топалски, Славков, Дървеников, Христов и останалите, взели пълноценно участие. Похвала и за наставниците Диков и Острев.

След като с победата си на първия квалификационен турнир на Източната елитна група "Чавдар" подпечата визата си за финалите в Русе, на втория турнир, проведен на 22 и 23 май в Силистра, чавдарци играха отпуснато и без необходимата мотивация, загубиха и двата си мача съответно срещу домакините /48 - 56/ и срещу "Дунав" /51 - 77/, но заслужиха правото да играят на финали след отличното си представяне през сезона. Длъжни сме да отдадем заслуженото на всички от отбора, като се започне от капитана Сл. Лишев, Т. Бажанов, братята Г. и Хр. Бойнови, Пл. Гурлевски, М. Кръстев, М. Станев, Хр. Маринов, Н. Моев, В. Георгиев, Ц. Пенков, В. Веселинов.

16-годишните баскетболисти на БК "Чавдар"

Нека пожелаем на момчетата пълноценна и целенасочена подготовка в оставащото време и наистина да надминат досегашните класирания на връстниците си през минали години. Имат сили да го постигнат!

Ще завърша репортажа си с другата страна на медала. Отнася се за представителния мъжки отбор на "Чавдар", лицето на град Троян в отборните спортове, донесъл през годините много успехи и авторитет сред баскетболната общност в България. Както и да го суча, както и да го предам - не е приятна картинката. В неделя "отборът" загуби и втория си плейофен мач срещу "Локомотив" - Г. Оряховица с резултат 73:78 като отново беше безидеен, лесно предсказуем и еднообразен в атака, много слаба защита, с игра, съсредоточена около трима играчи - Л. Бажанов - 25 т., Г. Йонков - 24 т. и К. Пенчев -15 т., общо 64 точки от всичките 3 за отбора.

И треньор, хванат от улицата, ще начертае стратегията за противодействие срещу трима! Ноу комент! 

С оптимизъм в бъдещето и пожелание за успех на подрастващите на финалите!

Рубриката се води от Стефан ГЕНКОВ-Лимона

Споделяне

Медия

Локомотив Г.О. vs Чавдар Троян - ББЛ Център, А Група, Плейофи, Сезон 2020/2021

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"